Єгор Соболєв: при генпрокурорі Луценку Гонтареву на чисту воду ніхто не виведе

Єгор Соболєв: при генпрокурорі Луценку Гонтареву на чисту воду ніхто не виведе

Гонтарева продовжить ігнорувати парламент, вважає Соболєв

Зловживання глави Нацбанку Валерії Гонтаревої, а також її участь у схемах «сім'ї» Януковича не буде розслідуватися, доки посаду генерального прокурора обіймає Юрій Луценко. Про це в кулуарах парламенту заявив глава Комітету Верховної Ради із запобігання і протидії корупції Єгор Соболєв, пише Hubs.

«Ми робили спеціальне засідання комітету з приводу інформації щодо сумнівних операцій глави НБУ не тільки в той період, коли вона очолювала інвестиційну компанію, а й коли очолювала Національний банк. Тоді вона поїхала у відрядження до Сполучених Штатів, прийшов її заступник... Ця сфера вимагає настільки детального вивчення кожного папірця, кожної угоди, що потрібно ретельне розслідування Генеральної прокуратури. Без генпрокурора главу Нацбанку не виведеш на чисту воду. Зловживання, які стосуються фінансових ринків, мають розслідуватися Нацполіцією, там є спеціальний підрозділ. Але я не вірю, що Луценко і Аваков здатні організувати таке розслідування. З огляду на їхні відносини з Петром Порошенком, який призначив і Гонтареву, і Луценка», – сказав Соболєв.

За словами голови комітету, парламент не може підмінити Генеральну прокуратуру або змусити керівництво ГПУ зайнятися розслідуванням.

«Ми скажемо: ви там працюєте? Луценко скаже: «Угу». Ну це не вихід», – наголосив депутат.

На його думку, Гонтарева продовжить ігнорувати парламент.

Нагадаємо, парламент цього тижня не включив до порядку денного урядовий законопроект про спецконфіскацію. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман звернувся до Верховної Ради із закликом розглянути законопроект наступного тижня. «Я звертаюся вкотре до українського парламенту з тим, щоб цей закон було внесено до порядку денного і проголосовано для того, щоб кошти, вкрадені в українського народу, було повернуто до національного бюджету», – заявив глава Кабміну.

Заступник керівника фракції «Народний фронт» Вікторія Сюмар зауважила, що законопроект покликаний конфіскувати $1,5 млрд колишнього президента Віктора Януковича на рахунках «Ощадбанку». Водночас у фракції «Батьківщина» вважають, що для конфіскації коштів необхідна доказова база. А для цього потрібно допитати главу Національного банку Валерію Гонтареву, яка в 2013 році була фінансовим брокером офшорних компаній Януковича. Нардеп Олександра Кужель упевнена, що Гонтарева була в курсі всіх фінансових схем «сім'ї» колишнього президента.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: