Єлісєєв після заяви Пан Ґі Муна озвучив вимоги до кандидата на посаду Генсека ООН

Єлісєєв після заяви Пан Ґі Муна озвучив вимоги до кандидата на посаду Генсека ООН
УНІАН

Користуючись нашим членством у Раді безпеки, ми цю ситуацію не залишимо на самоплив, - пообіцяв він

Кандидат на посаду нового генерального секретаря ООН має стояти на захисті базових принципів статуту ООН, у тому числі на підтримці суверенітету, територіальної цілісності та непорушності кордонів країн-членів ООН. Про це заявив заступник глави Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв, - передає УНІАН.

«Користуючись нашим членством у Раді безпеки, ми цю ситуацію не залишимо на самоплив і будемо далі цю ситуацію показувати як свідчення того, що кандидатура нового генерального секретаря має стояти на захисті базових принципів статуту ООН», - зазначив він із приводу висловлювання генсека організації Пан Ґі Муна про роль Росії у врегулюванні конфлікту на Донбасі.

«Для нас принципово важливо, щоб нова кандидатура генерального секретаря ООН чітко відповідала всім критеріям, які висуваються до такої особи, тобто він має 100% підтримувати дотримання базових принципів статуту ООН, серед яких ключовим є підтримка суверенітету, територіальної цілісності та непорушності кордонів країн-членів ООН», - підкреслив заступник глави АП, додавши, що термін повноважень чинного Генсека спливає.

Як повідомлялось, постійний представник України при ООН Володимир Єльченко висловив обурення заявами генерального секретаря ООН Пан Ґі Муна, що Росія має «відіграти критично важливу роль» у тому, щоб покласти край конфліктові на Донбасі. Єльченко додав, що Україна надсилає офіційного листа протесту до Генеральної асамблеї ООН із проханням пояснити ці слова й виправити їх.

Після цього Організація Об’єднаних Націй видалила фразу про роль Росії у врегулюванні конфлікту в Україні з тексту промови генерального секретаря організації Пан Ґі Муна на Санкт-Петербурзькому міжнародному економічному форумі в Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: