Ємець запропонував запровадити погодинну оплату для лікарів, які борються з коронавірусом

Ємець запропонував запровадити погодинну оплату для лікарів, які борються з коронавірусом
Ілля Ємець: Людина, яка, наче на війні, ризикує своїм життям, повинна мати достойний рівень забезпечення

Ілля Ємець: захистимо лікаря – врятуємо українців. Ось філософія, яку сьогодні повинні сповідувати всі

Міністр охорони здоров’я України Ілля Ємець виступає за погодинну оплату для медиків, які працюють в умовах поширення в Україні вірусу COVID-19.

Про це очільник відомства заявив в інтерв’ю 112-му каналу .

«На наступне засідання уряду я виходитиму з пропозицією: під час епідемії потрібно переходити на погодинну оплату для медичного персоналу. Та людина, яка, наче на війні, ризикує своїм життям, повинна мати достойний рівень забезпечення. Думаю, що зараз цю постанову підтримають», - заявив Ємець.

Як підкреслив міністр охорони здоров’я, в умовах поширення COVID-19 лікарі та інший медичний персонал перебувають у епіцентрі боротьби з вірусом, тому потребують додаткової підтримки та захисту. «Захистимо лікаря – врятуємо українців. Ось філософія, яку сьогодні повинні сповідувати всі. Ми говоримо зокрема і про забезпечення медиків засобами індивідуального захисту та дезінфікуючими засобами», - резюмував очільник МОЗ.

Напередодні Ємець заявив, що в Україні починається другий етап боротьби з коронавірусом, який полягає у протистоянні COVID-19 не лише попереджувальними заходами, а й безпосередньо лікуванням хвороби.

Як повідомлялось, уночі 23 березня борт привіз в Україну два види тестів: для полімеразної ланцюгової реакції та 250 тисяч тестів для експрес-діагностики. Крім того, доставлено медичні маски різного ступеня захисту, дезінфектори, апарати штучної вентиляції легень та інші засоби, необхідні для боротьби з поширенням COVID-19.

В Україні на цей час зафіксовано 73 випадки коронавірусної хвороби (три з них – летальні).

У Центрі громадського здоров'я наголосили, що кількість підтверджених випадків постійно змінюється і попросили звертати увагу на час публікації звіту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: