ЄС досі не може вирахувати, скільки Британія має заплатити за Brexit

ЄС досі не може вирахувати, скільки Британія має заплатити за Brexit

Чиновники ЄС готуються до переговорів про Brexit, які мають розпочатися після того, як прем'єр-міністр Британії Тереза Мей у кінці березня офіційно оголосить про початок виходу країни з ЄС

Європейський союз поки що не може оцінити, скільки Британія повинна заплатити Брюсселю після виходу з блоку. Про це повідомив головний аудитор ЄС у листі до глави бюджетного комітету Європарламенту, повідомляє Reuters.

Голова Європейської рахункової палати (ЕСА) Клаус-Хайнер Лейне у листі повідомив, що зобов'язання, які будуть покриватися в основному членами ЄС, становлять загалом 344 млрд євро. Але він відмовився підрахувати, якою має бути частка Британії у загальних показниках ЄС.

Чиновники ЄС готуються до переговорів про Brexit, які мають початися після того, як прем'єр-міністр Британії Тереза Мей наприкінці березня офіційно оголосить про початок виходу країни з ЄС.

В ЄС розглядають робочу гіпотезу про те, що Лондону, можливо, доведеться заплатити до 60 млрд євро, аби покрити зобов'язання перед виходом з блоку в 2019 році. Це близько 17% від цифри, наведеної головою ЕСА.

Однак Лейне заявив, що частку Британії може бути визначено тільки після переговорів про вихід з ЄС. «Нині ми не в змозі відповісти щодо частки Британії, адже будь-які розрахунки залежатимуть від безлічі факторів, які можуть виникнути у процесі дискусії», – написав Лейне.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: