ЄС і Росія можуть дійти згоди, якщо почнуть з України, - Юнкер

Питання досягнення згоди між Росією і ЄС мають розпочатися з України. Про це президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив учора, 16 червня, під час виступу на Міжнародному економічному форумі в Санкт-Петербурзі, повідомила прес-служба Єврокомісії в Україні.

Юнкер зазначив, що незаконна анексія Криму і конфлікт в Східній Україні «піддали відносини між Євросоюзом і Росією жорстким випробуванням». Дії Росії «розгойдали принципи європейського порядку безпеки».

«Суверенне право, незастосування сили і територіальна цілісність мають значення і їх не можна ігнорувати», - підкреслив Юнкер.

Президент Єврокомісії сказав, що український народ обрав майбутнє для своїх власних дітей і всі повинні поважати цей вибір. Він нагадав про важливість виконання Мінських угод, зазначивши, що це єдиний спосіб для РФ домогтися скасування санкцій.
Юнкер зазначив, що незважаючи на те, що нинішнє відносини України і Росії є проблемними, пронизані недовірою, вони «не зруйновані і їх ще можна полагодити». «Нам потрібно поліпшити їх і я вірю, що ми зможемо», - сказав глава Єврокомісії.
Він також зазначив, важливість діалогу і те, що навіть незважаючи на збереження економічних санкцій «двері мають бути відкритими».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: