ЄС погодив санкції проти розвідки Ірану

ЄС погодив санкції проти розвідки Ірану

Міністр закордонних справ Данії Андерс Самуельсен зазначив, що санкції є сильним сигналом з боку ЄС щодо неприпустимості дій, які здійснювала іранська розвідка, у Європі

Європейський Союз погодився запровадити санкції проти іранської розвідки у зв’язку з її намірами здійснити убивства на території ЄС.

Про це 8 січня у Twitter повідомив міністр закордонних справ Данії Андерс Самуельсен.

«Важливий день для європейської зовнішньої політики! ЄС тільки що погодився ввести санкції проти Іранської розвідувальної служби за її участь у планах здійснити убивства на європейській землі», - написав дипломат.

Він додав, що це рішення є сильним сигналом з боку ЄС щодо неприпустимості таких дій у Європі.

У той же час міністр не надав конкретики щодо того, проти кого будуть застосовані санкції та у якій формі.

Нагадаємо, у жовтні данська розвідка заявила, що Іранська розвідувальна служба планувала здійснити політичне вбивство в Данії. Планувався напад на лідера данської філії Арабського руху боротьби за визволення Ахваза, який підтримує створення окремої арабської держави в іранській провінції Хузестан. Іранський уряд вважає групу терористичною організацією.

Данія вирішила відкликати свого посла з Ірану і заявила, що наполягатиме на запровадженні Євросоюзом додаткових санкцій проти Ірану.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: