ЄС закликає Україну якомога швидше атестувати системи е-декларування

ЄС закликає Україну якомога швидше атестувати системи е-декларування

Електронна система повинна бути сертифікована з метою забезпечення кримінальної відповідальності за дачу неправдивих показань, - ЄС

Система електронних декларацій має отримати сертифікацію, адже це головна умова, за якої вона допоможе у боротьбі з корупцією. Про це йдеться у заяві Представництва ЄС в Україні.

«Ми дуже розчаровані і занепокоєні неповним запуском системи електронного декларування активів НАЗК минулої ночі без необхідної сертифікації. Електронна система повинна бути сертифікована з метою забезпечення кримінальної відповідальності за дачу неправдивих показань», - йдеться у заяві.

«Сертифікація – це найголовніша умова для роботи такої системи та сприяння боротьбі з корупцією, відповідно до зобов'язань України перед ЄС і міжнародним співтовариством. Із того, що нам відомо, немає ніяких істотних причин для відмови від сертифікації. Атестація повинна бути надана без зволікання», - підкреслили в представництві.

Як відомо, 13 серпня Державна служба спеціального зв'язку й захисту інформації передала Нацагентству із запобігання корупції текст технічних зауважень до системи електронного декларування.

Попри відсутність атестації від цієї структури, 15 серпня система електронного декларування офіційно запрацювала в Україні. Початок повноцінної роботи НАЗК, включно із системою електронного декларування, – ключова вимога для запровадження безвізового режиму. Також запуск електронного декларування є умовою для отримання Україною траншу МВФ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: