Європарламент на сесію у листопаді не запланував «безвіз» для України

Європарламент на сесію у листопаді не запланував «безвіз» для України

У проекті порядку денного сесії немає питання скасування візового режиму для України

На пленарній сесії Європарламенту у листопаді не заплановано голосування питання щодо запровадження безвізового режиму для українських громадян. Про це свідчить проект порядку денного наступної сесії законодавчого органу ЄС, яка відбудеться 21–24 листопада у Страсбурзі.

Як повідомлялося, профільний комітет Європарламенту з питань громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ підтримав проект законодавчої резолюції щодо внесення України до переліку третіх країн, громадянам яких скасовуються візові вимоги для короткострокових подорожей країнами – членами ЄС (окрім Великої Британії та Ірландії), а також до Шенгенської зони.

Водночас у Євросоюзі ще не розпочали черговий проміжний етап з ухвалення цього рішення. Головною перепоною просування політики візової лібералізації Євросоюзу є гальмування у процесі ухвалення нового так званого запобіжного механізму скасування безвізових режимів для всіх третіх країн.

При цьому в ЄС чітко наголошують, що Україна вже остаточно виконала всі умови для скасування візового режиму з ЄС.

Президент Європарламенту Мартін Шульц, виступаючи на попередньому саміті ЄС перед главами держав та урядів країн-членів, наголосив, що безвізовий режим для України має бути надано якнайшвидше. У законодавчому органі ЄС є стала переважна більшість для позитивного голосування цього питання.

Раніше повідомлялося, що безвіз для України євродепутати можуть проголосувати до 24 листопада.

28 жовтня під час телефонної розмови з президентом України Петром Порошенком президент Європейської ради Дональд Туск наголосив, що Україна виконала всі необхідні критерії для запровадження безвізового режиму.

Читайте також матеріал «Главкома»: «Коли ж нарешті скасують візи, або Невиправний оптиміст Порошенко»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: