Європарламент ратифікував Паризьку кліматичну угоду

Європарламент ратифікував Паризьку кліматичну угоду

Паризька угода спрямована на стримування зростання температури атмосфери, танення льодовиків, підвищення рівня світового океану

Європарламент ратифікував Паризьку кліматичну угоду про обмеження глобального потепління.

Про це повідомляють ABCNews.

У присутності генерального секретаря ООН Пан Ґі Муна 610 депутатів проголосували за ратифікацію, 38 – проти і 31 – утримались.

Угода не вступить в силу, доки її не ратифікує щонайменше 55 країн, на частку яких загалом приходиться щонайменше 55% світових викидів парникових газів.

Останньою перед ЄС, 63-ю країною, яка ратифікувала угоду, була Нова Зеландія, але на ці 63 країни приходиться лише 52% світових викидів.

Прискорена ратифікаціє угоди ЄС, на частку якого загалом припадає 12% викидів, наближає формальне набуття угодою чинності.

Пан Ґі Мун заявив журналістам, що тепер це питання кількох днів.

Паризька угода спрямована на стримування зростання температури атмосфери, танення льодовиків, підвищення рівня світового океану.

Угода вимагає від урядів країн розробити і представити національні плани по скороченню викидів парникових газів, аби обмежити зростання температури до кінця століття до 2 градусів.

Спочатку планувалося, що парламенти країн ЄС, ратифіковуватимуть угоду кожен окремо, але через повільний темп цього процесу було прийнято рішення ратифікувати у прискореному режимі від імені всього блоку.

Нагадаємо, Україна підписала Паризьку кліматичну угоду ще у квітні цього року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: