Європарламент ухвалив пакет макрофінансової допомоги, Україні - 1,2 млрд євро

Європарламент ухвалив пакет макрофінансової допомоги, Україні - 1,2 млрд євро
Європейський парламент схвалив надання Україні макрофінансової допомоги, тепер Україна очікує остаточного рішення Євросоюзу

У голосуванні взяли участь 687 депутатів. «За» проголосували 547, «проти» - 93, утрималися під час голосування - 47

Європарламент у п’ятницю, 15 травня,  під час пленарного засідання у Брюсселі підтримав рішення про виділення 10 країнам-сусідам та країнам-кандидатам на членство в ЄС пакета макрофінансової допомоги у €3 мільярди для подолання кризи, спричиненої Covid-19.

У голосуванні взяли участь 687 депутатів. «За» проголосували 547, «проти» - 93, утрималися під час голосування - 47.

З цієї суми €1,2 мільярда кредитних коштів призначені для допомоги Україні. Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба написав у мікроблозі Twitter.

«Європейський парламент схвалив €1,2 млрд макрофінансової підтримки для України. Я вдячний за це рішення справжніх друзів, не тільки партнерів», - написав він.

Кулеба зазначив, що солідарність - це ключ до подолання коронавірусу і мінімізації його економічних наслідків.

Тепер Україна очікує остаточного рішення Європейського Союзу.

Як повідомлялося, 5 травня Рада ЄС на рівні постійних представників ухвалила пропозицію Єврокомісії надати до €3 мільярдів макрофінансової допомоги для десяти країн-кандидатів та партнерів з-поміж країн-сусідів, щоб допомогти їм у подоланні економічного падіння, спричиненого пандемією Covid-19.

Ця макрофінансова допомога надаватиметься у формі кредитів на дуже привабливих умовах і розподілятиметься таким чином: Албанія – €180 мільйонів; Боснія і Герцеговина – €250 мільйонів; Грузія - €150 мільйонів; Йорданія – €200 мільйонів; Косово – €100 мільйонів; Молдова – €100 мільйонів; Чорногорія – €60 мільйонів; Республіка Північна Македонія – €160 мільйонів; Туніс – €600 мільйонів; Україна – €1,2 млрд.

Як повідомлялось, Україна отримає $135 млн від Світового банку на додаткове фінансування спільного проєкту щодо поліпшення сфери охорони здоров'я. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: