Євросоюз і США домовились уникнути торговельної війни - Трамп

Євросоюз і США домовились уникнути торговельної війни - Трамп
Глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер та президент США Дональд Трамп

США та ЄС домовилися про встановлення нульових мит на багато товарів

Президент США Дональд Трамп заявив, що під час переговорів із главою Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером було досягнуто домовленостей, які дозволять уникнути торговельної війни.

Як повідомляє Reuters, зокрема, США та ЄС домовилися про встановлення нульових мит на багато товарів.

«Перш за все, ми домовилися працювати над встановленням нульових мит, нульових нетарифних бар'єрів і нульових субсидій на промислові товари, що не належать до автомобілебудування. Ми також домовилися нарощувати торгівлю послугами, хімічними товарами, фармацевтикою, медичною продукцією, а також соєю. Європейці будуть закуповувати в нас значні обсяги СПГ», - заявив Трамп.

Трамп і Юнкер також дійшли згоди не вводити нові мита по відношенню до один-одного.

«Зустріч була хорошою та конструктивною», - заявив Юнкер.

Нагадаємо, США запровадили мита на сталь і алюміній з усіх країн, за винятком Канади і Мексики. У відповідь Євросоюз обклав митом низку американських товарів.

Напередодні президент США Дональд Трамп запропонував Євросоюзу взаємно скасувати всі тарифи, бар'єри та субсидії.

Раніше речник очільника Європейської комісії заявив про те, що ціллю візиту Жана-Клода Юнкера до Вашингтону 25 липня 2018 року буде проведення відкритого і конструктивного діалогу із президентом США по питанням торгівлі.

При цьому Юнкер не має наміру, за словами його речника, пропонували главі Білого Дому будь-які нові ідеї щодо тарифів і мит, які США і ЄС нещодавно наклали на товари один одного.

Також у Франції вважають, що ЄС не повинен розглядати можливість вести переговори щодо угоди про зону вільної торгівлі із США.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: