Євросоюз відклав виділення Україні 600 млн євро

Євросоюз відклав виділення Україні 600 млн євро

Міністерство фінансів України сподівається отримати третій транш макрофінансової допомоги від ЄС на початку 2017 року

Залучення третього траншу макрофінансової допомоги від Європейського Союзу відкладено на наступний рік. Про це повідомив заступник міністра фінансів України Юрій Буца.
«У нас перенесено третій транш на EUR600 млн макрофінансової допомоги. Ми сподіваємося залучити його на початку наступного року», - сказав він на «Українському фінансовому форумі», організованому інвестгрупою ICU в Одесі, передає Інтерфакс-Україна.
Нагадаємо, 16 вересня на зустрічі з прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом віце-президент Єврокомісії з питань євро та соціального діалогу Валдіс Домбровскіс заявив, що ЄС виділить Україні другий транш макрофінансової допомоги в розмірі 600 млн євро ще до кінця цього року за умови, що будуть прийняті необхідні законодавчі зміни. «Те, що Міжнародний валютний фонд прийняв рішення про виділення Україні 1 млрд дол., є дуже позитивним сигналом. Ми з боку Європейського Союзу готові зробити все в напрямку виділення нашого другого траншу в 600 млн євро Україні ще упродовж цього року за умови, що будуть виконані ті зобов'язання України, про які було домовлено раніше», - сказав він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: