Кабмін перевірить усі об’єкти, у яких проживають люди похилого віку

Кабмін перевірить усі об’єкти, у яких проживають люди похилого віку

Склад Урядової комісії з розслідування причин виникнення пожежі буде затверджено на позачерговому засіданні Уряду, який збереться в понеділок 30 травня

Проведення перевірки в усіх регіонах України щодо діяльності інших об’єктів, які надають подібні послуги. Таке доручення відповідним органам виконавчої влади поставив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко за результатами засідання оперативного штабу з вивчення обставин пожежі у с. Літочки Броварського району, під час якої загинуло не менше 17 осіб, передає прес-служба КМУ.

Окрім цього, віце-прем’єр-міністр доручив утворити оперативний штаб на рівні області для ліквідації наслідків трагедії та невідкладної допомоги постраждалим. Склад Урядової комісії з розслідування причин виникнення пожежі буде затверджено на позачерговому засіданні Уряду, який збереться у понеділок 30 травня.

За дорученням Президента України голові Київської ОДА в Київській області буде оголошено траур за жертвами пожежі, а також надано необхідну допомогу всім постраждалим.

Нагадаємо, 29 травня о 3.48 хвилин у селі Літочки Броварського району в приватній двоповерховій будівлі виникла пожежа, унаслідок якої загинуло 17 громадян.

З’ясувалося, що в цьому домоволодінні приватний підприємець організував проживання осіб похилого віку. Із мешканцями укладались договори. Ліжко-місце в хостелі з доглядом обслуговуючого персоналу коштувало для пенсіонерів 6 тисяч гривень на місяць.

Станом на 5.25 годину працівниками ДСНС пожежу локалізовано. О 8.25 годині пожежу ліквідовано.

Встановлено, що на момент пожежі в будинку перебувало 35 осіб. Підрозділами ДСНС врятовано 18 людей, з який 5 осіб з опіками різних ступенів тяжкості госпіталізовано до Броварської районної лікарні. На місці трагедії знайдено 17 тіл громадян.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: