Канада розгляне петицію щодо посилення санкцій проти РФ за актом Магнітського

Канада розгляне петицію щодо посилення санкцій проти РФ за актом Магнітського

У канадського уряду буде 45 днів для розгляду петиції про санкції за актом Магнітського

Електронна петиція із закликом посилити санкції проти Росії шляхом прийняття так званого акту Магнітського набрала в Канаді необхідну кількість підписів і буде передана на розгляд уряду, передає Укрінформ.

Після того, як документ буде презентований у федеральному парламенті, уряд матиме 45 днів на підготовку письмової відповіді.

На думку автора петиції, колишнього депутата федерального парламенту Юрія Шумки, блокування ухвалення «акту Магнітського» «подасть сигнал міжнародній спільноті, що ми відмовляємося від наших принципів і переконань, винагороджуючи корупціонерів і порушників прав людини в Росії».

Сам законопроект, що дозволяє накласти санкції на порушників прав людини по всьому світу, був поданий в обидві палати канадського парламенту ще на початку травня. Проте міністр закордонних справ Стефан Діон заявив, що чинне законодавство Канади дозволяє забороняти в'їзд в країну небажаним особам, тому потреби у нових законах немає.

Зате вже на наступний понеділок заплановано засідання парламентського комітету із закордонних справ, на якому буде розглядатися доцільність прийняття «списку Магнітського» і будуть готуватися відповідні рекомендації уряду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: