Канадські інвестори висловили значне зацікавлення українськими стартапами

Канадські інвестори висловили значне зацікавлення українськими стартапами

Під час зустрічей у Торонто йшлося також про програму підтримки Канадою України на наступний рік.

Канадські інвестори висловили значне зацікавлення українськими стартапами та різноманітними інноваціями.

Про це Укрінформу за підсумками Канадсько-українського бізнес-форуму розповів заступник глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків.

«Зацікавлення канадських партнерів у інноваційному українському бізнесі високе», - сказав Шимків, який брав участь у панелі, присвяченій ІТ-індустрії, та у низці дво- і багатосторонніх зустрічей.

Він наголосив, що форум дав змогу відкрити канадським урядовцям і підприємцям очі на українську сферу інновацій. «Подія дозволила сконцентрувати увагу Канади на тому, що співпраця навколо інноваційних технологій може відбуватися. Ми продемонстрували можливості українських ІТ-компаній, показали конкретний живий продукт, виготовлений в Україні», - зазначив заступник глави АП.

За його словами, під час зустрічей у Торонто йшлося також про програму підтримки Канадою України на наступний рік.

«Ми також обговорювали, як повинна виглядати програма уряду Канади, важлива для продовження реформ в Україні. Це був зворотній зв'язок», - повідомив Шимків.

На його переконання, канадсько-український бізнес-форум був дуже корисним для обох країн. «Справжня ефективність форуму буде помітна пізніше і вимірюватиметься результатами укладених угод. Втім той факт, що бізнеси з обох країн обговорюють свою співпрацю, вивчають українську продукцію і долучаються – уже є результатом. Те, що прем’єр-міністр Канади приїхав сюди – це також результат. Важливі як політичні заяви, так і співпраця підприємців», - підсумував Шимків.

Нагадаємо, цього тижня у Торонто пройшов канадсько-український бізнес-форум, участь у якому взяли близько півтисячі гостей. Відвідав форум і прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, міністр міжнародної торгівлі Христя Фріланд, прем’єр провінції Онтаріо Кетлін Вінн, а також інші високопоставлені канадські гості. Офіційну українську делегацію очолював перший віце-прем’єр-міністр Степан Кубів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: