Карасьов назвав політика, який єдиний адекватно відповів ізраїльському президенту

Карасьов назвав політика, який єдиний адекватно відповів ізраїльському президенту

Фраза Реувена Рівліна щодо участі бійців ОУН у переслідуваннях євреїв - це вимога до української влади переглянути оцінки історичних подій, зазначив політолог

Український політолог Вадим Карасьов вважає, що лідер Радикальної партії Олег Ляшко став єдиним з провідних українських політиків, який публічно і різко відповів на заяву ізраїльського президента Реувена Рівліна про участь бійців ОУН в Голокості.

Про це Карасьов сказав в коментарі Фром-юа.

«Фраза Реувена Рівліна щодо участі бійців ОУН у переслідуваннях євреїв - це вимога до української влади переглянути оцінки історичних подій, і вона стала відповіддю на окремі кроки в декомунізації та перейменуваннях", - сказав Карасьов.

«У той же час, висловлювання подібної оцінки з високої трибуни парламенту - це вже вихід «на слизьке», тому що реакція українського суспільства на подібні тези була прогнозованою», - вважає експерт.

«Однак, шум піднявся в основному в соціальних мережах, а офіційні особи фактично проігнорували цю заяву, - зазначив Карасьов. - Єдиним з топ-політиків, хто публічно і різко опонував ізраїльському президенту, став лідер Радикальної партії Олег Ляшко. В принципі, така реакція могла б стати і моделлю для офіційних спікерів: нагадати про визнання Голокосту українським парламентом, підкреслити, що злочинці не мають національності, і закликати до стійкого співробітництва між країнами в майбутньому».

«Мабуть, з цієї ситуації всі сторони повинні зробити висновки: служба протоколу ізраїльського президента повинна краще прогнозувати реакцію слухачів, українська влада краще пояснювати тим же ізраїльтянам свої кроки по оцінці історичних подій, а політики - захищати честь і національні інтереси країни», - підсумовує експерт .

Як відомо, президент Ізраїлю Реувен Рівлін заявив, виступаючи на парламентських слуханнях у Верховній Раді України, присвячених 75-ї річниці трагедії у Бабиному Яру, що українці, а особливо Організація українських націоналістів (ОУН), також причетні до масових вбивств і переслідувань євреїв у роки Другої світової війни.

Нагадаємо також, що в Україні розгорівся скандал через заяву президента Ізраїлю Рувена Рівліна на парламентських слуханнях у Верховній Раді. Українські громадські діячі, політики і історики вважають образливим його виступ. Українцям не сподобалися слова ізраїльського гостя про те, що серед катів Бабиного Яру були українці, зокрема представники ОУН.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: