Касько вважає, що Гонтарева повинна прокоментувати справу про мільярди Арбузова в «Ощадбанку»

Касько вважає, що Гонтарева повинна прокоментувати справу про мільярди Арбузова в «Ощадбанку»
Фото з відкритих джерел

У рамках кримінального діловодства слідчі повинні звернутися до Гонтаревої не за роз'ясненнями, а провести з нею слідчі дії, - Касько

Генпрокуратура повинна пояснити суспільству, чому схемами Сергія Арбузова займалися люди, які  знаходяться сьогодні в Нацбанку. Таку думку, повідомляє сайт телеканалу «24», висловив екс-заступник Генпрокурора Віталій Касько.

«Уже минуло більше двох років, а Генпрокуратура не може чітко відповісти суспільству, що відбувається зі справою Арбузова. Якщо там була протиправна діяльність, то потрібно відповісти, яка роль Арбузова, чому цим займалися люди, що знаходяться сьогодні в Нацбанку, і чи є їхня діяльність протиправної», - заявив Віталій Касько.

За словами екс-заступника Генпрокурора, якщо є підстави висувати Сергію Арбузову звинувачення в скоєнні злочину, то справа повинна вже бути в суді. «Генпрокуратура повинна зосередитися на своєму домашньому завданні і відповісти суспільству по кожній справі проти колишніх високопосадовців. В тому числі, і по компаніям Арбузова. Але такої відповіді ми не почули ні від попереднього генпрокурора, ні від нинішнього», - уточнив Віталій Касько.

Він також наполягає, що в Генпрокуратурі повинні пояснити, чи проводилися слідчі дії з главою Нацбанку Валерією Гонтаревої. Як відомо, компанія «Інвестиційний Капітал Україна»  під керівництвом Гонтаревої здійснювала операції в інтересах кіпрських фірм Сергія Арбузова.

«У рамках кримінального діловодства слідчі повинні звернутися до неї (Гонтаревої) не за роз'ясненнями, а провести з нею слідчі дії. З'ясувати, яка роль компанії глави Нацбанку Валерії Гонтаревої («Інвестиційний Капітал Україна»), чи було їй відомо про протиправний характер угод, якщо вони є протиправними, хто ще допомагав у цьому - все це робиться в рамках слідчих дій. Можливо, Генпрокуратура це і зробила, але суспільству про це невідомо. Але також можливо, що слідство не проводиться через корупцію і непрофесіоналізм, тому всі ці питання сьогодні повністю закономірні», - зазначив Віталій Касько.

Як повідомлялося, компанія «Інвестиційний Капітал Україна» під керівництвом Валерії Гонтаревої в 2013 році купувала валютні облігації держпозики (ОВДП) для офшорних компаній оточення колишнього президента Віктора Януковича, обслуговувала шахрайські операції «Аграрного фонду» з «Брокбізнесбанком» Сергієм Курченко, проводила скупку «сміттєвих» цінних паперів для пенсійного фонду НБУ. Глава НБУ Валерія Гонтарєва коментувати ці теми відмовилася.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: