Кемерон: Туреччина не буде членом ЄС до 3000 року

Туреччина не стане членом ЄС раніше 3000 року при збереженні нинішніх темпів переговорів про приєднання до товариства, що складається з 28 країн. 

З такою заявою виступив у неділю прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон.

"Навіть близько в планах немає можливості, щоб Туреччина стала членом ЄС найближчим часом, - сказав він в інтерв'ю телеканалу ITV. - Вони подали заявку в 1987 році. І при збереженні нинішньої швидкості прогресу, вони, можливо, доберуться до моменту приєднання, приблизно , до 3000 року ".

Заяви Кемерона прозвучали у розпал агітаційної кампанії до наміченого на 23 червня референдуму з приводу членства країни в ЄС. Таким чином прем'єр-міністр, сам виступаючий за збереження нинішніх відносин з Брюсселем, прокоментував слова соратниці по Консервативної партії Пенні Мордонт, що займає в уряді пост заступника міністра оборони. Політик, що представляє табір євроскептиків, заявила раніше, що Туреччина стане членом ЄС в найближчі 8 років і що Великобританія не зможе зробити зовсім нічого, щоб перешкодити цьому.

"Представники кампанії за вихід з ЄС вводять в оману своїми заявами", - сказав Кемерон, назвавши слова Мордонт "абсолютно неправильними". "У Великобританії, як і у будь-якої іншої країни ЄС, є право вето на приєднання іншої держави", - пояснив глава кабінету міністрів.

Раніше Кемерон скептично висловлювався з приводу безвізового в'їзду громадян Туреччини на територію ЄС, заявляючи про те, що Лондон не підтримає такий крок, якщо на нього погодиться Брюссель. "Так, як ми самі здійснюємо наш прикордонний контроль, перебуваючи поза Шенгену, ми не запропонуємо туркам безвізовий доступ. Ми збережемо свою імміграційну політику", - сказав він.

Єврокомісія рекомендувала на початку травня ввести безвізовий режим для громадян Туреччини, які вирушають у короткострокові поїздки в країни співтовариства. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: