Керівник Держгеонадр Микола Бояркін судиться з міністром Семераком і ховається від перевірки Нацполіції

6 липня в Окружному адміністративному суді Києва (вул. Петра Болбачана 8, корпус 1) відбудеться судове засідання у справі за позовом Держгеонадр про скасування наказу Мінприроди щодо проведення позапланової перевірки.

Ця державна структура подала до суду на Міністерство екології та природних ресурсів, у підпорядкуванні якого знаходиться, і при цьому намагається скасувати наказ №239 Міністерства щодо перевірки на предмет видачі Держгеонадрами спецдозволів на користування природними копалинами.


Суддею у цій справі виступає Євгеній Аблов, відомий своїми зв’язками із Сергієм Ківаловим та участю у справі одіозного заступника Генпрокурора Олега Бачуна.

Як відомо, раніше міністр екології Остап Семерак неодноразово заявляв про реформування структури Держгеонадр України та назначив перевірку у рамках розслідування кримінального провадження Національної поліції України. Зокрема щодо халатності службових осіб під час видачі спецдозолів.

На початку квітня Микола Бояркін  у програмі «Схеми» (спільний проект Радіо Свобода та телеканалу «UA:Перший») фігурував  як очільник однієї з найбільш корупціоногенних сфер держуправління. Тоді журналістам вдалося зясувати, що у Держгеонадрах немає не лише офіційного голови, але й заступників.

Натомість Бояркін має цілих 16 позаштатних радників, серед яких його родичі. Такий статус надає їм можливість впливати на політику Держгеонадр, але при цьому, наприклад, уникати перевірки доходів та не розкривати деталі біографій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: