Керівництво «Укргазвидобування» підозрюють у мільярдних махінаціях. Тривають обшуки СБУ

В приміщенні ПАТ «Укргазвидобування» слідчі Служби Безпеки України проводять обшук в рамках кримінальних проваджень щодо придбання обладнання за завищеними цінами протягом 2015-2016 років.

Про це повідомив експерт нафтогазового ринку Геннадій Кобаль.
За даними його джерел, слідчих цікавлять документи на поставку "Укргазвидобуванню" хімічних реактивів, метанолу, колтюбінгових установок, що були придбані за завищеними цінами. Правоохоронці також вилучають документи на поставку техустаткування (долота, труби, арматура) які за документами були придбані під виглядом нових, а виявилися б/у.
Зокрема, ГПУ вилучає документи на закупку технічного метанолу в російської компанії ООО «Щекино Азот», дешевший аналог якого виробляє держпідприємство «Укртранснафтопродукт».
Вилучаються документи тендерних процедур по закупівлі колтюбінгових установок та його складових по завищеній вартості, що спричинило, як раніше повідомляло РБК збиток державі на суму понад 300 мільйонів гривень.
Також за даними джерел, правоохоронці вилучають документи на закупівлю китайських бурильних труб на суму понад 4 млн доларів США в німецької компанії «Тіссен Крупп Маннекс Гмбх», яка до цього не мала жодного договору з Китайськими заводами виробниками. Слідчі також шукають документи на поставку 222 тонн бурильних труб компанією ТОВ «Інко-Профіт» за ціною 4537 тис дол за тонну при ринковій вартості 2998 тис.
Як раніше повідомляли ЗМІ та нардепи з Міжфракційного депутатського об’єднання «Депутатський контроль» - ПАТ «Укргазвидобування» нині масово замішане в незаконних тендерних оборудках та співпрацює з країною агресором.
Нагадаємо також, що раніше Центр правового аналізу та прогнозування політичних ризиків оприлюднив переписку ТОП менеджменту НАК «Нафтогаз України» з керівництвом «Укргазвидобування», а також з представниками приватних компаній щодо змови у проведенні тендерів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: