Київ готовий обміняти полонених за формулою 228 на 42, - Геращенко

Київ готовий обміняти полонених за формулою 228 на 42, - Геращенко

Бойовики запевняють, що тримають у полоні лише 42 осіб

Українська сторона у Мінську заявила про готовність обміняти полонених за формулою 228 на 42, проте в ОРДО заявили про готовність надали лише 8 заручників. Про це на своїй сторінці у Facebook написала представник України в гуманітарній підгрупі на Мінських переговорах Ірина Геращенко.

«Сьогодні ОРДО заявили, що в них утримується 42 українці. Ми висловили пропозицію негайно передати 228 тих громадян (у випадках, де це дозволяє законодавство і правове поле), яких вони запитували в своїх запитах, заради негайного звільнення цих 42 українців - героїв, цивільних і військових. І потім працювати далі по пошуку і звільненню всіх інших. У відповідь почули, що ОРДО готові звільнити лише 8», - написала Геращенко.

За її словами, українська сторона працює, щоб звільнити 42, серед яких ті, хто 2 роки незаконно утримується в тюрмі.

«Щодо ОРЛО, то тут ще складніше, вони підтверджують наявність лише 6 затриманих, натомість вимагають амністувати і звільнити більше 440 осіб, тому дуже важкі переговори, але маємо шукати компроміс», - написала вона.

Як повідомляв «Главком», на зустрічі у Мінську Тристороння контактна група доручила гуманітарній підгрупі до новорічних свят підготувати все необхідне для звільнення незаконно утримуваних осіб.

Нагадаємо, сьогодні у Мінську відбулася зустріч Тристоронньої контактної групи.

Як повідомляв речник СБУ Юрій Тандіт, на сьогодні в ОРДЛО офіційно перебуває 108 українських заручників, проте бойовики підтверджують лише 50 осіб.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: