Київ різко вкрив дивний смог

Київ різко вкрив дивний смог
Смог у Києві 2 жовтня

Всупереч прогнозам синоптиків про бабине літо, у неділю Київ заволокло загадковим смогом

Загадковим туманом накрило Київ сьогодні опівдні, хоча ще вранці в столиці була ясна погода.

Нагадаємо, синоптики на 2 жовтня в Києві прогнозували теплу погоду справжнє «бабино літо». Так, Гідрометеорологічний центр повідомляв, що в столиці у неділю очікується мінлива хмарність, без опадів, вітер південний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +11...+13 градусів, удень +23...+25 градусів.

Станом на 12:45 термометр показує +16 у Києві та повітря заволокло дивним смогом.

Як повідомляв «Главком», смог у Києві тримався близько тижня у липні. Тоді фахівці назвали причиною цього явища – шкідливі викиди в повітря.

«У нас є дійсно перевищення за деякими показниками. Це, в першу чергу, формальдегід, оксид вуглецю, діоксид азоту і сірчаний ангідрид. Перевищення у два, три, чотири, а за деякими показниками діоксиду азоту в п'ять разів граничних концентратів. У нас є стовідсотковий зв'язок із кількістю автотранспорту та перевищенням гранично допустимих концентрацій», - наголосив Дмитро Дерев'янко, головний спеціаліст управління державного контролю за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби в місті Києві. Він також  додав, що всі зафіксовані в столичному повітрі речовини можуть негативно впливати на здоров'я людини.

За прогнозами синоптиків, різкого погіршення погодних умов в Україні треба очікувати у середу, 5 жовтня.

Нагадаємо, Україна очолила рейтинг країн, де найбільше помирають люди від забрудненого повітря.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: