Київрада все-таки створила «муніципальну охорону»

Київрада все-таки створила «муніципальну охорону»

Фінансове забезпечення КП «Муніципальна охорона» становить 2,5 мільйони гривень

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати створили комунальне підприємство «Муніципальна охорона», повідомляє пресс-служба органу.

Передбачається, що КП «Муніципальна охорона» забезпечуватиме належну охорону комунального майна територіальної громади міста Києва та надаватиме послуги охорони іншим суб'єктам господарювання. На сьогодні послуги з охорони об'єктів комунальної власності здійснюються суб'єктами господарювання державної та приватної власності, договори з якими укладаються на конкурсних засадах.

«Наголошую: це не муніципальна варта, не поліція. Йдеться про забезпечення захисту майна територіальної громади Києва, яке перебуває в управлінні комунальних підприємств, бюджетних установ, захисту об’єктів соціальної сфери. Місто зараз платить у рік за охорону комунального майна майже 300 мільйонів гривень! Це КП допоможе в рази зменшити витрати», – наголосив міський голова Віталій Кличко.

У прес-службі зазначили, що фінансове забезпечення КП «Муніципальна охорона» становить 2,5 мільйони гривень. Це оборотні кошти на три місяці, щоб підприємство мало можливість розпочати роботу. Далі КП, зі збільшенням переліку охоронних об’єктів, самостійно нарощуватиме економічні показники.

«Окрім того, КП зможе розробляти та створювати власну продукцію в сфері охоронної діяльності, а також засоби програмного забезпечення для охоронної та пожежної сигналізації тощо. Рішення підтримали 61 депутат», - додали у прес-службі.

Читайте також матеріал «Главкома» «Чи бути «охороні Кличка»? «За» і «проти»: батл двох Бондаренків»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: