Кількість обстрілів на Донбасі перевищує 1500 на добу, - ОБСЄ

Кількість обстрілів на Донбасі перевищує 1500 на добу, - ОБСЄ
Кількість обстрілів на Донбасі перевищує 1500 на добу, - ОБСЄ

Кількість обстрілів збільшилася з 15 липня, зазначили в ОБСЄ

Кількість обстрілів на Донбасі, попри оголошене перемир’я, перевищує 1,5 тисячі на добу.

Про це повідомив заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг.

«Як ви знаєте, сторони знову домовилися про режим припинення вогню. І ви, знову ж таки, знаєте, що ці обіцянки не перевтілилися в реальне перемир'я. Спочатку спостерігалося невелике зниження кількості порушень, проте з 15 липня кількість разів порушень режиму, які фіксувалися щодня, перевищили цифру у 1,5 тисячі, за виключенням лише 18 липня», — сказав він.

За його словами, напередодні, 20 липня, були постраждалі серед цивільного населення в селищі Трудівське на окупованій частині Донбасі, а також у Мар’їнці та Пісках, що контролюються українським урядом.

«Завтра ми маємо поїхати до населеного пункту Пікузи, чи Комінтернове, як воно називалося раніше. Цивільні всюди говорять одне й те саме. Вони не розуміють, чому конфлікт і досі триває і хочуть, щоб він завершився», — сказав Хуг.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко сьогодні на зустрічі з президентом Білорусі Олександром Лукашенком повідомив, що за час російської агресії в Україні загинули 11 тисяч українців - військових і цивільних.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: