Кількість розірваних шлюбів в Україні скоротилася за час війни на сході

Кількість розірваних шлюбів в Україні скоротилася за час війни на сході

Під час воєнних подій відбувається трансформація сімейних цінностей

Після початку загострень 2014 року на Донбасі в Україні відбувається системне зниження кількості розлучень. Але кількість одружень лишається майже незмінною. Про це розказав директор Українського інституту досліджень екстремізму Олег Зарубінський під час прес-конференції в прес-центрі «Главкому».
Він зазначив, що під час воєнних подій відбувається трансформація сімейних цінностей. В Україні створення сім’ї більшою мірою є емоційним, ніж раціональним явищем.
«Зростання значимості ірраціонального в агресивному середовищі стимулює до пошуку позитивних емоцій, які українці знаходять у сім’ї. Тому для українців більш важливим є питання високосний чи невисокосний рік, ніж загрози зовнішнього середовища. Більше того, кризи, які існують у суспільстві, утримують сім’ї від розпаду, а фактично – включають зовнішні чинники до їх збереження. Таким чином, сім’я лишається базовим осередком не лише суспільства, але й вагомою цінністю для більшості українців сьогодні», – пояснює Зарубінський.
Подивитися запис прес-конференції «Демографічні наслідки війни. Проблеми сім’ї та дитинства в умовах воєнного конфлікту» можна тут:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: