Кількість жертв на Рівненському полігоні збільшилася до чотирьох

Кількість жертв на Рівненському полігоні збільшилася до чотирьох

Двоє бійців загинули на місці, двоє по дорозі в лікарню, - йдеться в повідомленні

Унаслідок вибуху міномета на Рівненському полігоні загинули четверо військовослужбовців 15 окремого гірсько-піхотного батальйону, який входить до складу 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади і базується в Ужгороді.

Ще четверо бійців поранені. Про це повідомляє Закарпатська обласна державна адміністрація.

«Двоє бійців загинули на місці, двоє по дорозі в лікарню, ще четверо поранені. Двоє із загиблих – мешканці Ужгорода, один – Перечина», — ідеться у повідомленні.

Очільник області Геннадій Москаль підписав розпорядження про оголошення на Закарпатті Дня жалоби у зв’язку із загибеллю бійців.

«У суботу, 7 липня, на будинках державної влади, органів місцевого самоврядування, державних установах, підприємствах та організаціях Закарпатської області буде приспущено Державний прапор. Крім того, установам та організаціям незалежно від форми власності рекомендовано скасувати проведення розважально-концертних заходів», — ідеться у повідомленні.

Вранці 6 липня під час бригадних тактичних навчань на 233-му Рівненському загальновійськовому полігоні стався вибух міномету. Спочатку повідомлялося, що троє військовослужбовців загинули на місці, ще дев’ятеро дістали поранення різних ступенів тяжкості. 

Військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом вибуху на Рівненському полігоні.

Прем'єр-міністр Володимир Гройман заявив, що Кабінет міністрів напрацює необхідні пропозиції, щоб в Україні більше не повторилася ситуація із загибеллю військових від вибуху вітчизняної техніки.

Також Міноборони озвучило основну версію вибуху на Рівненському полігоні - це порушення техніки безпеки. 

Президент Петро Порошенко доручив на навчаннях до завершення розслідування міномети «Молот» не застосовувати. 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: