Кива розповів, де і за скільки купував нелегальну зброю для добровольців

Кива розповів, де і за скільки купував нелегальну зброю для добровольців

Кива купував автомати Калашникова по 2,5 тисячі доларів

Колишній радник міністра внутрішніх справ України Ілля Кива купував нелегальну зброю.

Про це він розповів в ефірі програми «Zіткнення» на телеканалі ZIK.

За словами колишнього радника глави МВС, він їздив у Львів і купував там така зброя для добровольців.

«Ми тоді купували автомати Калашникова по 2,5 тисячі доларів», – заявив Ілля Кива.

Андрій Іллєнко натомість дав Іллі Киві юридичну пораду не говорити про це.

«Бо зараз у нас така система, що «сєпарів» не чіпають, а ветеранів, зокрема, за такі речі, саджають у тюрму», – попередив нардеп. 

Іллєнко наголосив, що убиває не зброя, а людина.

«Зброя – це засіб. Так, як скальпель хірурга: у руках хірурга він рятує життя, у руках злочинця це вбиває. Так само і зброя. Зброя може бути благом для захисту і зброя може бути для нападу… Це важливо: 99 відсотків злочинів здійснюються саме із нелегальної, незареєстрованої, «лівої» зброї», – наголосив Іллєнко.

Він зауважив, що є різні способи вилучення нелегальної зброї. Один із них – оголошення про добровільну здачу зброї. Проте в Україні, каже народний депутат, такий метод не працює. 

«Це не працює з однієї простої причини – тому що у нас нема нормального закону про зброю. Тому що у нас ідіотська ситуація у всьому у цьому питанні. … Нелегальна зброя – це зло, з яким потрібно боротися. Легальна зброя. Поставте себе на секунду на місце злочинця. Ви мислите, як злочинець. Ваше завдання – пограбувати банк, замовне убивство… і ви ідете у легальний магазин, «світитесь» там, купляєте, даєте документи, проходите тести, проходить балістична експертиза цієї зброї, і ви після цього ідете і робите злочин… Це неможливо, так ні один злочинець не буде робити. Злочинець піде на «чорний» ринок і купить «ліву» зброю», – зазначив Іллєнко та наголосив, що законослухняний громадянин, пройшовши усі ці процедури, буде використовувати зброю лише для самозахисту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: