Клімкін: введення біометричного контролю не матиме практичних наслідків для громадян ЄС

Клімкін: введення біометричного контролю не матиме практичних наслідків для громадян ЄС
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін

Введення в Україні біометричного контролю для іноземців пов'язане із загрозою, яка йде від Росії, запевняє міністр

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що введення в Україні біометричного контролю для іноземців не матиме практичних наслідків для громадян Європейського Союзу.

Про це він заявив журналістам, повідомляють «Українські новини».

«Логіка цього рішення пов'язана із загрозою, яка йде від Росії, в контексті спроб внутрішньої дестабілізації в Україні. Ми прекрасно розуміємо, що в контексті безвізового режиму, безвізовий режим для біометричних паспортів, у нас за визначенням немає проблем не тільки з Європейським Союзом, а й з усіма країнами, у яких є біометричні паспорти... Таким чином, для Євросоюзу це рішення фактично не матиме особливих практичних наслідків», - сказав Клімкін.

За його словами, відповідне рішення буде ухвалено, щойно буде завершено технічні роботи, пов'язані з реєстром біометричних даних.

«Це тільки перший елемент, оскільки те, що я презентував сьогодні на засіданні РНБО, - це саме інтегрована система (не тільки) контролю за в'їздом/виїздом, а й також за переміщенням усередині країни», - додав міністр.

Він підкреслив важливість запровадження процедури попередження іноземними громадянами про поїздку і контролю їхнього переміщення територією України.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що Україна запровадить біометричний контроль для громадян інших держав, які перетинають державний кордон.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: