КНДР назвала умови для проведення переговорів із США

КНДР назвала умови для проведення переговорів із США

Пхеньян націлений на завершення створення стратегічних ядерних сил

Постійний представник КНДР при ООН в Женеві Хан Тхе Сонг заявив про те, що Пхеньян не боїться можливих нових санкцій від США, в тому числі повернення Північної Кореї до списку країн, які підтримують терористів. Самі ж санкції він назвав порушенням прав людини, які мають на меті знищення політичної системи країни. Про це він сказав в інтерв’ю із Reuters.

Північнокорейський дипломат заявив, що поки США проводять ворожу політику проти КНДР і зберігають військову присутність в сусідніх країнах, не можна уявити проведення дипломатичних переговорів.

Хан Тхе Сонг також згадав про постійні американські навчання біля КНДР за участю авіаносців і стратегічних бомбардувальників США.

Північнокорейський дипломат у інтерв’ю Reuters заявив також, що Пхеньян має намір завершити процес створення ядерних сил. Хан Тхе Сонг хоча і не зміг сказати, коли в майбутньому КНДР планує проводити ракетні випробування, однак висловив тезу, що Пхеньян буде і далі розвивати потенціал для самооборони, поки США і далі будуть погрожувати застосуванням сили.

Постійний представник КНДР при ООН також заявив, що ситуація далека від «подвійної заморозки», яку лише вчора знову запропонувала КНР. За його словами, Пхеньян подумає, що робити в майбутньому, якщо США і Республіка Корея приймуть ідею щодо припинення проведення спільних навчань біля КНДР. Однак за будь-якого розвитку подій КНРД не збирається відмовлятися від ядерної зброї, яка є засобом стримування. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: