КНДР провела чергове ядерне випробування

КНДР провела чергове ядерне випробування

Японія вже відреагувала на проведене випробування

Японія по дипломатичних каналах направила КНДР рішучий і жорсткий протест в зв'язку з проведеним у неділю новим ядерним випробуванням. Про це журналістам заявив міністр закордонних справ Японії Таро Коно.

«Це абсолютно не має виправдань», - сказав Коно, який перший з офіційних осіб оголосив про те, що, за оцінками японського уряду, КНДР здійснила чергове ядерне випробування.

«Ми прийшли до висновку, що Північна Корея провела ядерне випробування», - заявив він за підсумками екстреного засідання Ради національної безпеки. Таро Коно додав, що дії Пхеньяна є «прямим і відвертим порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН» і підкреслив, що «всі варіанти дій щодо Північної Кореї лежать на столі». «Ми серйозно підійдемо до того, як відповісти [на ядерне випробування]», - сказав він.

Міністр закордонних справ Японії найближчим часом має намір провести телефонні переговори зі своїми колегами зі США і Південної Кореї.

Раніше сьогодні стало відомо про землетрус на території Північної Кореї, магнітуда якого за оцінками Геологічної служби США склала 6,3. За даними служби, епіцентр поштовхів був зафіксований поруч з тим місцем, де Пхеньян вже проводив ядерні вибухи в минулому. При цьому вона зазначила, що не в змозі визначити тип даного вибуху, якщо той дійсно мав місце.

Водночас уряд Японії сповістив, що за його оцінкою, магнітуда землетрусу в КНДР склала 6,1. Осередок землетрусу залягав на глибині менше 1 км. Землетрус стався о 12:29 за місцевим часом (6:29 по Києву). Такі дані можуть свідчити про те, що КНДР провела підземне ядерне випробування.

Наприкінці серпня Північна Корея запустила ракету, яка пролетіла над територією Японії.

Нагадаємо, головний секретар кабінету міністрів Японії Йошихид Суга назвав запуск ракети Північною Кореєю, яка пролетіла над територією Японії, безпрецедентною і серйозною загрозою східноазіатському архіпелагу.

Як раніше повідомлялося, президент США Дональд Трамп заявив, що Північна Корея стикнеться з «вогнем і люттю», якщо надумає загрожувати Штатам. У відповідь Пхеньян пригрозив ракетним ударом по острову Гуам, де розташована база ВПС США.

Глава Пентагону також пригрозив Північній Кореї кінцем режиму.

Рада Безпеки ООН засудила запуск ракети КНДР, яка пролетіла над Японією.

Глава КНДР Кім Чен Ин заявив, що черговий запуск балістичної ракети з території Північної Кореї є «важливою прелюдією» перед атакою на американський острів Гуам.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: