КНР не сподобалася поява судна ВМФ США на Тайвані

КНР не сподобалася поява судна ВМФ США на Тайвані
Корабель ВМС США Thomas G. Thompson

Судно Thomas G. Thompson вчетверте за рік зайшло на Тайвань

Пекін заявив про «урочисту стурбованість» появою в порту Гаосюн на Тайвані американського дослідницького судна Thomas G. Thompson, яке належить ВМФ США. Про це повідомляє ресурс Global Security.

Це вже четвертий раз, коли це судно за рік заходить в порти Республіки Китай для дозаправки. Міністерство оборони Республіки Китай заперечило звинувачення Пекіну, заявляючи, що поява дослідницького судна не пов’язана із військовою діяльністю.

До цього в США було схвалено закон, який заохочує візити до Республіки Китай на Тайвані американських політиків і військових кораблів. Як наслідок МЗС КНР в заяві нагадало, що Пекін виступає проти будь-яких міжурядових і міжвоєнних контактів між представниками США і Республіки Китай.

Даний візит дослідницького судна Thomas G. Thompson і заява китайського МЗС посилить протиріччя між США і КНР загалом, а також в контексті їх політики щодо частково визнаної в світі Республіки Китай. Раніше США схвалили продаж військової техніки Республіці Китай для посилення потенціалу її Військово-повітряних сил на 330 млн доларів. 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: