Коаліція на чолі зі США розпочала наступ на ІДІЛ на сході Сирії

Коаліція на чолі зі США розпочала наступ на ІДІЛ на сході Сирії
Сирія

Військова рада Дейр-ез-Зора розпочала операцію «Буря Джазіра»

Підтримувані США сили коаліції розпочали 9 вересня новий наступ на бойовиків угруповання «Ісламська держава» на сході Сирії.

Як повідомляє «Радіо Свобода», це збільшує можливість конфлікту з підтримуваними Росією урядовими силами, які здійснюють свою операцію в тому ж районі.

Переважно курдська повстанська організація «Сирійські демократичні сили» оголосила, що їхня Військова рада Дейр-ез-Зора розпочала операцію «Буря Джазіра» для витіснення бойовиків угруповання «Ісламська держава» з провінції Дейр-ез-Зор.

Очільник цієї військової ради Абу Хавла заявив, що підпорядковані йому сили тепер намагатимуться очистити від бойовиків території на схід від річки Євфрат.

Раніше цього тижня сирійські урядові війська та їхні союзники за підтримки Ірану досягли однойменного з назвою провінції міста Дейр-ез-Зор, зламавши майже трирічну облогу цього міста угрупованням «Ісламська держава». 

Нагадаємо, 26 серпня іракські військові звільнили місто Таль-Афар від бойовиків терористичного угрупування «Ісламська держава».

Нещодавно повідомлялося, що війська Іраку визволили від екстремістського угруповання «Ісламська держава» перші три райони міста Таль-Афара.

«Главком» також повідомляв, що Сполучені Штати Америки будують військову базу неподалік іракського міста Таль-Афар, яка буде функціонувати в рамках операції зі звільнення Таль-Афара від терористичної організації «Ісламська держава».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: