Коболєв виправдався за порівняння України з «фейл-кейсом»

Коболєв виправдався за порівняння України з «фейл-кейсом»
Андрій Коболєв

«Фраза про Україну як failed state стосувалася періоду до 2014 року і вирвана з контексту», – заявив Коболєв.

Голова «Нафтогазу» Андрій Коболєв виправдався за свої слова, що Україна є «фейл-кейсом». Він запевнив, що вірить в зростання української економіки, а його слова були вирвані з контексту.

«Фраза про Україну як failed state і слабку здатність конкурувати стосувалася періоду до 2014 року і вирвана з контексту, – заявив Коболєв. – Все, що ми робили з того часу в «Нафтогазі», направлене саме на те, щоб зробити Україну сильнішою та більш конкурентноздатною на глобальній арені. Проведені зміни дозволили «Нафтогазу» самостійно забезпечувати себе газом і вчасно оплачувати його за конкурентною ціною, яку ми отримуємо без жодних політичних поступок.

Ми змогли відновити інвестиції у власний видобуток і досягли рекордного рівня видобутку за останні 24 роки.

Український ринок газу став вільним і конкурентним для промислових споживачів. Ми впевнені, що скоро він буде таким і для побутових споживачів.

«Нафтогаз» забезпечує державі надходження у розмірі $4 млрд, які дозволяють Україні фінансувати оборону і стримувати агресора.

Проведені реформи і результат «Нафтогазу» у Стокгольмі зробили Україну суб‘єктом геополітичних переговорів, а не мовчазним спостерігачем.

Розвинений світ швидко рухається вперед. Нам ще багато чого треба зробити, щоб надолужити цю відстань.

Але ні, тепер ми вже не failed state. Ми зупинили падіння і створили фундамент для зростання. І темп цього зростання буде залежати від нашої здатності змінювати себе, а не жити ідеями періоду Януковича».

Раніше повідомлялося, що Андрій Коболєв на дискусії «Економіка 2020» заявив, що Україна являє собою «фейл-кейс».

«Якщо прибрати емоції, ми - класичний фейл-кейс. Не лідери і не середнячки. Тому питання, як нам виграти в глобальній конкуренції, з кожним роком стає все складніше», - зазначив Коболєв.

На думку Коболєва, світові лідери розвиватимуться високими темпами, що привабить у ці країни кваліфіковані кадри. Таким чином, як один з найважливіших виступить фактор якості людського потенціалу, при цьому шанси України вийти в лідери падають в геометричній прогресії. Все це, на думку Коболєва, вимагає від України прийняття радикальних кроків.

Нагадаємо, Коболєв зізнався, що перевів 7,9 мільйона доларів премії за перемогу над «Газпромом» у Стокгольмському арбітражі мамі в США.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: