Кобзон визнав, що у Росії немає грошей на утримання Криму

Кобзон визнав, що у Росії немає грошей на утримання Криму

Співак вважає, що РФ взяла на себе непосильний тягар

Російський співак українського походження, депутат Держдуми РФ Йосип Кобзон назвав окупований Крим непосильним тягарем для російського бюджету. Про це повідомляє Zabmedia.

Так Кобзон прокоментував фінансування окупованого півострова. «Ми взяли на себе непосильний тягар – Крим. Це споконвічно російська територія, але яку ми фінансуємо з нашого мізерного російського бюджету. Від цього страждають такі галузі, як охорона здоров'я, освіта, культура та інші важливі сфери», – сказав Кобзон.

При цьому він особливо наголосив, що важливо приділяти увагу розвитку культури, на яку сьогодні виділяється дуже мало коштів. На думку депутата Держдуми, через брак коштів у сфері культури широко поширені алкоголізм, наркоманія і злочинність.

Як відомо, співак активно підтримує бойовиків на Донбасі, неодноразово відвідував окуповані території з концертами. Щодо Кобзона діють санкції ЄС, також йому заборонено в'їзд до України. Крім того, Кобзона позбавили звання почесного громадянина кількох міст України.

Росія внаслідок незаконного референдуму анексувала Автономну Республіку Крим у березні 2014 року. Зміни територіальних кордонів України не визнали ООН та інші міжнародні організації. Після встановлення контролю над Кримом російською окупаційною владою на півострові погіршилася ситуація з правами людини, що констатують міжнародні організації.

Вперше Євросоюз застосував санкції відносно Росії в березні 2014 року через анексію Криму. 17 червня стало відомо, що Рада ЄС продовжила на рік санкції щодо Криму. Зокрема, санкції продовжено щодо імпорту продукції з Криму, інвестування, туристичної співпраці, а також експорту деяких товарів і послуг на півострів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: