Коксохім Ахметова залишив без опалення Авдіївку. На підприємстві кажуть, це через війну

Коксохім Ахметова залишив без опалення Авдіївку. На підприємстві кажуть, це через війну
Авдіївський коксохім

Завод «Метінвест» зупинився, а інших джерел обігріву в місті немає

Всі житлові будинки й установи Авдіївки залишились без опалення через зупинку Авдіївського коксохімічного заводу. Інших джерел обігріву в місті немає.
У ніч на 7 грудня завод залишився без електропостачання. За останню добу Авдіївський коксохім пережив кілька повних зупинок і повторних запусків обладнання, повідомляє прес-служба холдингу мільярдера Рината Ахметова «Метінвест», якому належить завод.
Крім того, внаслідок бойових дій наполовину скорочено подання технічної води на завод. З цієї причини Авдіївський коксохім не має можливості самостійно генерувати електроенергію для покриття мінімальних потреб.
«Усі виклики, що сьогодні заважають стабільній роботі найбільшого в Європі коксохіму, не технічного, а воєнного характеру… Тому зараз ми гостро потребуємо допомоги ОБСЄ, СЦКК (Спільний центр з контролю та координації. – «Главком»), військово-цивільної адміністрації та громадськості», – зазначив генеральний директор АКХЗ Муса Магомедов.
З червня 2014 року на території АКХЗ розірвалося 320 снарядів, 9 працівників заводу загинули, понад 50 дістали поранення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: