Командири «ДНР» заборонили бойовикам робити селфі біля військової техніки

Командири «ДНР» заборонили бойовикам робити селфі біля військової техніки

Командування окупантів намагається припинити витік інформації в соцмережі і ЗМІ

Командування «1-го АК ДНР» в черговий раз в наказовому порядку категорично заборонило особовому складу «... робити фото і відео зйомку в місцях дислокації частин і підрозділів, особливо бойової техніки, озброєння, добре видимих орієнтирів і позицій безпосередньо в бойових зонах». Про це у себе на сторінці у Facebook повідомляє голова «Інформаційного спротиву» Дмитро Тимчук.

Тимчук зазначає, що це не перша спроба командування окупантів припинити витік подібної інформації в соцмережі і ЗМІ від місцевих бойовиків, російських найманців і військовослужбовців ЗС РФ на Донбасі, які люблять позувати на тлі зразків озброєнь і бойової техніки і поширювати такі матеріали через Інтернет. Представники «контррозвідки» бойовиків в підрозділах уточнюють, що відтепер навіть наявність фото або відео-камери, а також використання мобільних телефонів з цими функціями безпосередньо в бойових зонах буде розглядатися як злісне і свідоме порушення режиму секретності і вимог військової дисципліни.

«Одночасно в «ЛНР» і «ДНР» згідно з розпорядженням «центральних органів влади» проводяться секторальні і спільні перевірки так званих «систем централізованого оповіщення». Під прикриттям цих заходів окупанти перевіряють роботу і елементів своєї системи управління військами (задіяні органи управління різних рівнів)», - зазначає Тимчук.

Згідно попередніх висновків «контррозвідки» окупантів, «... в деяких ланках даної системи, управління військами можливо тільки за відкритими або недостатньо захищеним каналам». В «1-м АК ДНР» російські «радники», які курирують цей напрям, вже поставили завдання місцевому командуванню «в найкоротші терміни усунути виявлені недоліки і недоробки».

Однак в реальності у командного складу «армійського корпусу», частин і підрозділів відсутні матеріально-технічні можливості «усунення недоліків», банально через гострий дефіцит захищених засобів зв'язку через вкрай обмежених поставок подібного обладнання і апаратури з РФ (зокрема, це стосується підрозділів , укомплектованих місцевими бойовиками і російськими найманцями, в підрозділах ЗС РФ на Донбасі ситуація набагато краще).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: