Командування військ РФ на Донбасі готується до протидії масовим заворушенням

Командування військ РФ на Донбасі готується до протидії масовим заворушенням

18 вересня розпочато комплекс демонстративних заходів з посилення поліцейського режиму під приводом «протидії діяльності диверсійно-розвідувальних груп ЗС України»

З огляду на значне зростання проукраїнських та протестних настроїв місцевого населення тимчасово окупованих територій сходу України, у т.ч. демонстративну відмову від служби у російських окупаційних військах, на фоні різкого погіршення соціально-економічної ситуації, проблем із медичною допомогою, забезпеченням продуктами і предметами повсякденного вжитку, російське окупаційне командування готується до протидії масовим заворушенням, зокрема саботуванню підготовки до місцевих «праймеріз», а також використовує «економічні» важелі тиску. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.
За його даними, 18 вересня розпочато комплекс демонстративних заходів з посилення поліцейського режиму під приводом «протидії діяльності диверсійно-розвідувальних груп ЗС України». «У рамках зазначених заходів частини та з’єднання 1-го (Донецьк) і 2-го (Луганськ) АК ЗС РФ, а також підрозділи ФСБ РФ було приведено у найвищі ступені бойової готовності та перевірено їхню готовність до дій в умовах різких змін оперативної обстановки, у т.ч. протидії масовим проявам непокори місцевого населення», – повідомляє ГУР.
Крім того, українська розвідка інформує, що російська окупаційна влада поставила обов’язкову умову: надавати гуманітарну допомогу або грошову компенсацію, яка передбачена замість гуманітарної допомоги, тільки тим сім’ям, які нададуть довідку про проходження служби члена родини в російських окупаційних військах або, відповідно, про загибель чи отримані поранення члена родини під час такої «служби».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: