Компроміси Європи з Путіними додадуть йому хоробрості - The Financial Times

Компроміси Європи з Путіними додадуть йому хоробрості - The Financial Times
Фото ЕРА

Запланований на п'ятницю саміт дає ЄС можливість показати, що за агресію РФ доведеться відповісти

На думку редакції The Financial Times, Москва і Сирія повинні заплатити за те, що відбувається в Алеппо.

«Росія бомбила гуманітарні конвої. Вона сприяла витісненню з Сирії сотень тисяч біженців. Вона не тільки врятувала диктатора, котрий зруйнував свою країну на кілька поколінь вперед, але і підірвала дипломатичні заходи, прийняті для пошуку політичного компромісу, який міг би покласти край сирійській війні», - обурюються журналісти.

У статті йдеться, що запланований на п'ятницю саміт дає ЄС можливість показати, що за цю агресію доведеться відповісти. «Те, що відбувається в Сирії має зміцнити рішучість членів ЄС, хто вагається, чи варто підтримувати продовження санкцій, накладених на Росію через Україну».

«Російська економіка вразлива для санкцій, - стверджують автори. - Прицільні санкції проти росіян, підозрюваних у військових злочинах, теж можуть виявитися ефективними. Однак ці заходи подіють лише на короткий термін. Поки Путін не зійде з нинішнього шляху, Росія залишиться стратегічним супротивником».

На думку журналістів видання, щоб приборкати цього супротивника, потрібна стратегія терплячого стримування. Заходу потрібно знову прокреслити «червоні лінії» і показати Москві, що за їх перетин доведеться заплатити реальну ціну. Більш примирливий характер політичної та економічної взаємодії може розрядити напруженість на короткий термін - в довгостроковій перспективі він тільки додасть Путіну хоробрості і далі грати м'язами».

Читайте також статтю «Главкома» «Холодильник «Донбас». Як у Берліні Путіна розморожували»


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: