Конституційну асамблею Венесуели не визнають 17 держав

Конституційну асамблею Венесуели не визнають 17 держав
Конституційна асамблея Венесуели

Глави МЗС 17 країн засудили «падіння демократичного ладу» у Венесуелі

17 держав Південної і Північної Америки відмовилися визнати легітимність конституційної асамблеї Венесуели.

Про це йдеться у спільній заяві голів МЗС нового регіонального блоку, що включає Канаду, Бразилію, Аргентину, Мексику, Чилі, Колумбію і Перу, повідомляє «Радіо Свобода».

На зустрічі в Перу учасники засудили «падіння демократичного ладу» у Венесуелі і домовилися вважати рішення парламенту країни єдиними законними.

Під час виступу на підсумковій прес-конференції голова МЗС Перу Рікардо Ліна назвав режим венесуельського президента Ніколаса Мадуро диктатурою.

Зазначимо, що 8 серпня на зустрічі у Каракасі підтримку Ніколасу Мадуро висловила регіональна група ALBA, що об’єднує латиноамериканські країни з лівими режимами: Венесуелу, Нікарагуа, Еквадор і Кубу.

Нагадаємо, конституційна асамблея оголосила себе головним органом влади Венесуели.

Раніше Національні установчі збори Венесуели (конституційна асамблея) зняли з посади генерального прокурора країни Луїзу Ортегу Діас.

5 серпня 2017 року будівлю прокуратури Венесуели було оточено військами. Прокурор засудила дії військових і закликала військових «зняти облогу».

У п'ятницю, 4 серпня Генпрокуратура Венесуели зажадала припинити діяльність конституційної асамблеї, вибори в яку відбулися 30 липня.

Конституційні збори мають замінити собою парламент країни, де 65% становлять опозиційні нинішньому президенту країни Ніколасу Мадуро сили, а також провести конституційну реформу на тлі масових політичних протестів.

Нагадаємо, Європейський союз засудив застосування сили органами безпеки під час виборів до Конституційної асамблеї у Венесуелі, назвавши його надмірним та непропорційним.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: