Контроль над українським кордоном не вирішить конфлікт на Донбасі - Черниш

Контроль над українським кордоном не вирішить конфлікт на Донбасі - Черниш
slovoidilo.ua

В Україні конфлікт штучно спровокований, вважає міністр

Якщо навіть Україна отримає контроль над кордоном, то вона отримає «майже три мільйони чоловік, які її не сприймають». Саме тому відновлення контролю над кордоном з Росією не вирішить конфлікт на Донбасі. Про це в інтерв'ю виданню «Голос України» заявив міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш.

«Ми бачимо, як сьогодні сіється ненависть по той бік, - намагаються зібрати на неконтрольованих територіях списки дітей, батьки яких загинули, інших людей, і тримати їх в такій групі, називаючи українців карателями і т. п. Тобто це способи, які зараз провокують фахівці з російських спецслужб, налаштовані на те, щоб конфлікт підтримувати якомога довше», - зазначив міністр.

«Незалежно від того, контролюєте ви кордон чи ні, - це все одно ситуація конфлікту. Просто інше його вимір», - сказав міністр.

«У нас єдине українське суспільство. І в цьому конфлікті немає національного компоненту, як в колишній Югославії. У нас конфлікт штучно спровокований», - підсумував він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: