Крадені машини з Києва везуть до Росії і окупованого Криму, - глава столичної поліції

Крадені машини з Києва везуть до Росії і окупованого Криму, - глава столичної поліції

На елітні машини переробляють техпаспорти і продають

Керівник Національної поліції Києва Андрій Крищенко стверджує, що темп зростання викрадень машин у столиці скоротився. Про це він сказав в інтерв’ю «Главкому».
«За останні півроку нам суттєво вдалося збити темп. Нині в нас викрадень автомобілів здійснено на 100 випадків менше, ніж за той самий період минулого року, і розкрито більше… Були місяці, коли в нас темпи складали 200% - це в січні 2015-го року, наприклад. Сьогодні в нас темп зростання – 15%. На початку року був 40%», - повідомив Крищенко.
За його словами, поліція затримувала й діючих, і колишніх правоохоронців, які викрадали авто, і потім повертали їх за гроші.
На запитання, куди діваються авто, яких не знаходять, Крищенко розповів, що автомобілі середнього й нижче рівня зазвичай розбирають на запчастини, а на елітні машини переробляють техпаспорти. «Ми затримували машини з викрадачами, у них були вже десятки паспортів на підібрані машини, які вони тільки планували викрасти і кудись перегнати. Є інформація про те, що машини везуть в «сіру зону», далі переганяють до Росії та Криму. Та елітні авто теж розбирають», - повідомив керівник столичної поліції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: