Кремль назвав людину, яка винна в усіх економічних негараздах Росії. Звичайно, це не Путін

Кремль назвав людину, яка винна в усіх економічних негараздах Росії. Звичайно, це не Путін

Розмір компенсації, яка присуджується ЄСПЛ, позначиться на фінансовому навантаженні російських платників податків, переживають у Кремлі

Виплата з бюджету Росії колишнім акціонерам нафтової компанії ЮКОС вдарить по доходах росіян, заявив повноважний представник президента РФ в Конституційному суді Михайло Кротов, пише РБК.

Про негативний вплив виплати він заявив в ході засідання в КС, де розглядається запит міністерства юстиції з приводу рішення Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ), що зобов'язав Росію виплатити екс-власникам ЮКОСа 1,87 млрд євро.

«З огляду на те, що компенсація, яка присуджується заявником, стягується з федерального бюджету, вбачається порушення положень Конституції про соціальну державу. Необгрунтоване збільшення розміру компенсації, яка присуджується ЄСПЛ, в тому числі з урахуванням зростання інфляції, з усією очевидністю відіб'ється на фінансовому навантаженні російських платників податків. І, як наслідок, на рівні їх підсумкового доходу», - сказав Кротов, назвавши згадану в рішенні ЄСПЛ суму «безпрецедентною».

Постпред президента також заявив, що Росія взагалі не повинна виплачувати компенсації колишнім акціонерам компанії, керівництво якої займалося шахрайської діяльністю.

Як відомо, рішення, за яким Росія зобов'язана виплатити колишнім акціонерам ЮКОСа 1,87 млрд євро компенсації, було прийнято ЄСПЛ 31 липня 2014 року. ЄСПЛ тоді визнав, що Росія порушила право компанії на захист власності, а сума податкових претензій до ЮКОСу за 2000-2001 роки була розрахована з порушеннями.

У грудні 2015 року президент Росії Володимир Путін підписав закон, що дає Конституційному суду право схвалювати невиконання рішень ЄСПЛ «у випадках, коли вони суперечать положенням Конституції РФ».

Як раніше повідомлялось, Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) зобов'язав Росію виплатити опозиціонеру Гаррі Каспарову 8 тисяч євро за затримання його на «марші незгодних» в 2007 році. 

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: