Кремлівський сценарій: The Washington Post розповіла, як Росія провокує катастрофу на виборах в США

Кремлівський сценарій: The Washington Post розповіла, як Росія провокує катастрофу на виборах в США
Фото russiancouncil.ru

Росія хоче посіяти в Америці сум'яття, хаос і підрив авторитету президентської посади - американські ЗМІ

США розслідують можливий таємний план Росії зірвати вибори в листопаді. «Тим, хто незвичний до подібного роду історій, цей заголовок в The Washington Post на цьому тижні, як я можу собі уявити, видалося дивним. Це звучить як трилер або фільм з Харрісоном Фордом у головній ролі», - пише оглядач The Washington Post Енн Епплбаум.

«Насправді сценарій, за яким ведеться розслідування, вже реалізовувався в інших країнах», - зазначає автор статті, і робить припущення, що може статися в найближчі два місяці.

1. Трамп, якого консультують люди зі зв'язками в Росії, буде посилено повторювати свої заяви про те, що «вибори підтасовані».

2. Росія продовжить поширювати і публікувати матеріали, вже отримані хакерами під час атак на Національний комітет Демократичної партії, фонд «Відкрите суспільство» Джорджа Сороса, колишнього головнокомандувача НАТО генерала Філіпа Брідлава і, можливо, інших, з метою дискредитувати не тільки Хілларі Клінтон, але і демократичний процес в США, міркує Епплбаум.

3. У день виборів або напередодні російські хакери постараються зламати систему голосування в США, пише автор. Вона посилається на приблизні випадки зломів комп'ютерних систем на виборчих дільницях в Іллінойсі та Арізоні.

4. Російяни спробують повалити вибори в хаос. Вони можуть спробувати сприяти обранню Трампа. Або - і це, звичайно, буде ще більш катастрофічно, - вони можуть спробувати підтасувати вибори від імені Клінтон, пише Епплбаум.

5. Як тільки це буде викрито, почнеться істерія в ЗМІ, судові процеси, масові мітинги, конституційна криза - за яким послідує сум'яття, хаос і підрив авторитету президентської посади, йдеться в статті.

6. Що ймовірніше, злом не вдасться або навіть не буде вжито, продовжує журналістка. Але чутки про шахрайство на виборах можуть викликати таку ж істерію, як і справжнє шахрайство на виборах.

«Що б не трапилося, політичний процес буде підірваний, довіра суспільства знизиться ще більше і привабливість американської демократії, як в країні, так і за її межами зменшиться. І в цьому, звичайно, весь сенс», - робить висновок журналістка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: