Кримчанина, якого російські силовики вивезли після обшуку, знайшли у важкому стані (відео)

Кримчанина, якого російські силовики вивезли після обшуку, знайшли у важкому стані (відео)
Ренат Параламов

Рената Параламова знайшли на автовокзалі, його сильно побили

Кримчанина Рената Параламова, якого напередодні люди в масках після обшуку в його будинку вивезли в невідомому напрямку, сьогодні, 14 вересня, знайшли на автовокзалі Сімферополя.

Параламов вийшов на зв'язок із родичами сьогодні вдень.

Як повідомив Крим.Реалії двоюрідний брат Параламова Раїм Адільшаєв, кримчанина сильно побили – «до нерухомого стану». 

Зараз він разом із захисником Параламова Емілем Курбедіновим та іншим адвокатом намагаються оформити чоловіка в лікарню і зняти побої, проте в кримській клінічній лікарні імені Семашка в Сімферополі відмовилися прийняти побитого.

Нагадаємо, вранці 13 вересня в кримському селищі Нижньогірське в будинку кримчанина Рената Параламова провели обшук, який силовики назвали «обстеженням і слідчими діями». Адвокат припустив, що «огляд» може бути пов'язаний з релігійною активністю Параламова. За словами очевидців, люди в масках без розпізнавальних знаків на формі відвезли Параламова в невідомому напрямку. Пізніше стало відомо про вилучення книги і ноутбука з дому Параламова.

Російські силові структури в Криму поки ситуацію офіційно не коментували.

З переходом Криму під контроль Росії на півострові ФСБ проводить регулярні обшуки та допити журналістів, активістів, громадських діячів. Правозахисники характеризують це як «боротьбу з інакодумством».

Нагадаємо також, що 11 вересня відбувся суд над Ахтемом Чийгозом, якого російські окупанти засудили до 8 років позбавлення волі.

12 вересня адвокат Микола Полозов подав дві апеляційні скарги на вирок Чийгозу.

Читайте також інтерв’ю «Главкома»: Керівник Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник: Умови у кримських СІЗО наближаються до тортур

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: