Кучма розповів, хто може примусити РФ повернути мир на Донбас

Кучма розповів, хто може примусити РФ повернути мир на Донбас
Другий президент України Леонід Кучма

Встановлення миру на Донбасі значною мірою залежить від США і Трампа, переконаний Кучма

Представник України в тристоронній контактній групі, другий президент України Леонід Кучма вважає, що встановлення миру на Донбасі значною мірою залежить від США і президента Дональда Трампа. Про це він заявив журналістам у Ніжині.

«На мій погляд, (встановлення миру. – Ред.) більшою мірою залежить від позиції Сполучених Штатів Америки, від президента США Дональда Трампа. Це сьогодні головна країна, яка має суттєвий вплив на позицію Російської Федерації. А потім - з Америкою ніхто ж не жартує, з ними потрібно розмовляти на «Ви». Тому ми також сподіваємося, з урахуванням тих останніх заяв Трампа і його команди, що вони більше уваги мають приділяти проблемі, яка є в Україні. Давайте чекати», - сказав Кучма.

На його думку, Європейський союз і США можуть «реалізувати все, що вони можуть зробити в цій ситуації, а вони можуть змусити Росію піти шляхом мирного вирішення цієї проблеми, тому що ми наодинці цю проблему не розв'яжемо».

Говорячи про можливість змінити «нормандський формат», Кучма зауважив: «Треба перечекати завершення виборів у Франції. Треба, щоб той самий Європейський союз... мав чітку зрозумілу позицію щодо війни в Україні. Не додавати когось до цього (нормандського) формату, від цього нічого не зміниться».

«Для того щоб розширити, потрібно мати згоду всіх учасників. Як там говорять: «А Баба Яга проти». Тож треба припинити всі розмови про зміну форматів і т. п., потрібно працювати в тому форматі», - додав він.

При цьому представник України в ТКГ переконаний, що Франція після виборів провадитиме «жорсткішу політику».

«Потрібно, щоб паралельним курсом вони йшли і тиснули (Франція та Німеччина. – Ред.), зокрема, на Росію, і працювали в цьому самому «мінському форматі», - вважає Кучма.

Він також переконаний, що у вирішенні ситуації на Донбасі «все залежить від однієї людини - від Путіна, а він веде ту саму політику».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: