Курс на НАТО. Медведчук нагадує: жителі Донбасу проти

Курс на НАТО. Медведчук нагадує: жителі Донбасу проти
Курс України на НАТО

Медведчук назвав закон про вступ e НАТО злочином проти національної безпеки

Сьогоднішнє голосування у Верховній Раді за закон, який визначає членство України в НАТО пріоритетом зовнішньої політики, - це злочин проти Українського народу і проти національної безпеки України, заявив лідер руху «Український вибір» Віктор Медведчук.

Він зазначив, що депутатам знадобилося всього 22 хвилини на обговорення і прийняття закону, який «остаточно і безповоротно закріпить розкол у суспільстві».

«Це голосування увійде в аннали історії України як свідчення зради владою інтересів народу. І шулерство спікера Парубія, який з третьої спроби таки продавив розгляд стратегічно важливого для країни питання за скороченою процедурою; і брехливі спічі адептів «партії війни» про те, що цього хоче народ; і блискавичне голосування за закон - тому найкраще підтвердження. Я переконаний: сьогоднішнє голосування в ВР за «закон розколу і протистояння» (інакше його і не назвеш) є злочином проти Українського народу, проти національної безпеки України», - підкреслив лідер «Українського вибору - Права народу».

За його словами, зазначений документ суперечить закріпленому майже 27 років тому в Декларації про державний суверенітет України намір «стати в майбутньому постійно нейтральною державою, яка не бере участі у військових блоках...».

«Для мільйонів українців, які 1 грудня 1991 року на референдумі голосували за незалежність України, це положення Декларації було одним з основоположних», - нагадав Медведчук.

Крім того, він звернув увагу на той факт, що питання про курс на членство в НАТО так і не був винесений на референдум, а заяви спікера про те, що вступ до НАТО «має підтримку більшості населення в Україні», Медведчук вважає цинічною брехнею .

«Навіть на хвилі євроатлантичної істерії прихильників членства в НАТО в Україні істотно менше, ніж противників. За результатами лютневого соцопитування американського (!) інституту Gallup, 35% респондентів бачать в НАТО загрозу, 29% - захист, ще 26% не вважають Альянс ні загрозою, ні захистом», - повідомив лідер «Українського вибору - Права народу».

Він також заявив, що курс на вступ в НАТО абсолютно неприйнятний для жителів Донбасу, він стане перешкодою на шляху до відновлення територіальної цілісності України, а також причиною ескалації конфлікту.

«Євроатлантична інтеграція - це не цивілізаційний вибір України, як нас намагаються переконати, а шлях, який веде країну до остаточної втрати суверенітету. Що ж, «партія війни» в українському парламенті, яка прагне до продовження збройного конфлікту на Донбасі і протистояння з Росією, в черговий раз продемонструвала, що сильна, численна і здатна нав'язати країні свою волю. Однак рано чи пізно, я переконаний в цьому, українське суспільство дасть справедливу оцінку діям «партії війни», - резюмував Медведчук.

Як повідомляв «Главком», депутати Верховної Ради підтримали законопроект щодо прагнення України вступити до НАТО. «За» проголосували 276 парламентарів, «проти» - 25, утримались троє і не голосували 53. Як нардепи голосували, дивіться тут.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: