Кустуріца дав концерт в окупованому Криму і потрапив у базу «Миротворця»

Кустуріца дав концерт в окупованому Криму і потрапив у базу «Миротворця»
Емір Кустуріца в Криму

Під час перебування в окупованому Криму Емір Кустуріца багато разів наголошував на тому, що вважає півострів «російським»

Сербський кінорежисер, актор, письменник і музикант Емір Кустуріца, який прилетів в окупований Крим для концерту з групою The No Smoking Orchestra в Ялті, назвав півострів «російським» і потрапив до бази даних українського проекту «Миротворець», що відстежує, зокрема, порушників українського кордону чи тих, хто виправдовує російську агресію і окупацію Криму.

Кустуріца прибув до Криму безпосередньо з Росії без належного дозволу влади України, тим самим порушивши встановлений порядок в’їзду іноземців на окупований півострів.

Під час перебування у Криму він багато разів наголошував на тому, що вважає півострів «російським» і, навіть більше, вважав його «російським» і до окупації, повідомили російські агентства.

Він також пообіцяв, що наступного року знову приїде до Криму, щоб виступити в Севастополі.

У зв’язку з цим у неділю ж Кустуріца потрапив до бази даних «Миротворця». Цей громадський проект зазначив, що сербський діяч здійснює «свідоме порушення державного кордону України», «заперечення російської агресії, участь у легалізації анексії Криму» і «незаконну гастрольну діяльність на території окупованого Росією Криму».

Іще перед приїздом до Криму Кустуріца заявляв, що не боїться можливого запровадження щодо нього санкцій через ці відвідини.

Через попередні заяви Кустуріци, який після окупації Росією Криму і під час її агресії на Донбасі неодноразово підтримував дії Кремля, 2015 року був скасований його планований концерт у Києві, але офіційних санкцій щодо нього Україна наразі не запроваджувала.

У Росії натомість 2016 року президент Володимир Путін нагородив діяча російським орденом «Дружби народів» – «за особливі заслуги у зміцненні миру, дружби, співпраці і взаєморозуміння між народами».

Як повідомлялося, до бази «Миротворця» потрапила також радянська і російська актриса театру і кіно Ірина Муравйова, яка зіграла роль Людмили у фільмі «Москва сльозам не вірить». 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: