Лавров ображається, що європейські країни відгороджуються від Росії колючим дротом

Лавров ображається, що європейські країни відгороджуються від Росії колючим дротом
Сергій Лавров

В МЗС РФ обурились на Литву і Польщу за «русофобство »

Керівництво Польщі та Литви демонструє русофобство щодо прикордонного співробітництва з Калінінградською областю. Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров, пише ТАСС.

«Є цілий ряд проектів, який реалізується в інтересах Калінінградської області, по лінії прикордонного співробітництва з Польщею і Литвою. Відрадно, що, незважаючи на русофобські дії керівництва цих країн, місцева влада, що є сусідами з Калінінградською областю, бачить прямий інтерес своїх жителів у тому, щоб продовжувати спілкуватися, - підкреслив Лавров, - не вибудовувати стіни, як це литовці збираються зробити, не переривати договір про мале прикордонне сполучення, як це зробив польський уряд і начебто не збирається це рішення скасовувати».

Як повідомлялось, раніше влада Литви оголосила про початок будівництва на сухопутній ділянці кордону з Калінінградською областю паркану заввишки два метри з додатковими засобами електронного контролю.

З 4 липня 2016 року Польща тимчасово призупинила дію режиму місцевого прикордонного пересування (МПП) для Калінінградської області і України, пояснивши своє рішення необхідністю забезпечити безпеку саміту НАТО у Варшаві (8-9 липня) і Всесвітніх днів католицької молоді в Кракові (26-31 липня ). Росія ввела у відповідь аналогічні обмеження. Пізніше МВС Польщі повідомило, що МПП з РФ поки відновлюватися не буде з міркувань безпеки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: