Лавров: політика США виявилася в руках русофобських сил

Лавров: політика США виявилася в руках русофобських сил

Глава МЗС Росії Сергій Лавров

За словами Лаврова, «русофобські сили» штовхають Вашингтон на шлях конфронтації

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров обговорив з держсекретарем США Рексом Тіллерсоном кроки Москви щодо американської дипломатичної власності в РФ.

Про це повідомляє прес-служба російського МЗС.

Лавров наголосив, що рішення зрівняти кількість співробітників американських і російських дипломатичних представництв, а також закрити доступ на два об'єкти посольства США викликано цілою серією ворожих кроків Вашингтона.

«Останні події показали, що політика США виявилася в руках русофобських сил, що штовхають Вашингтон на шлях конфронтації», - сказано в повідомленні відомства.

Російський міністр зазначив, що прийняті Москвою «обмежені і абсолютно адекватні заходи» щодо американської дипвласності в РФ – «це не відповідь за принципом «око за око», а вимушений крок, що повністю вписується в міжнародну практику і спрямований на захист законних російських інтересів».

При цьому Лавров заявив Тіллерсону, що Москва і досі готова до нормалізації двосторонніх відносин з Вашингтоном і співпраці, але лише «на основі рівноправності, взаємної поваги і вибудовування балансу інтересів».

Нагадаємо, в п'ятницю МЗС Росії опублікувало указ, згідно з яким Москва вимагає з 1 вересня скоротити кількість американських дипломатів до 455 осіб і заборонила користуватись дачею у Срібному Бору і складським приміщенням в Москві.

Цей указ став відповіддю Кремля на законопроект про введення нових санкцій проти Росії, Ірану та КНДР, який підтримав сенат США і тепер має підписати президент Дональд Трамп.

Посол США в Росії Джон Теффт заявив, що глибоко розчарований рішенням Кремля про скорочення кількості американських дипломатів і конфіскацію приміщень. Він передав це повідомлення до Вашингтона для розгляду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: