Лідери ЄС підтвердять відданість угоді з Іраном 2015 року - ЗМІ

Лідери ЄС підтвердять відданість угоді з Іраном 2015 року - ЗМІ

ЄС планує посилити контакти із Конгресом США задля збереження угоди

Лідери держав і урядів ЄС під час свого саміту в Брюсселі в четвер, 19 жовтня, мають намір підтвердити свою прихильність угоді з Іраном щодо ядерної програми цієї країни, незважаючи на позицію, яку займають США.

Про це йдеться в проекті декларації, яку вдалося побачити інформаційному агентству Reuters.

При цьому, не бажаючи загострювати протиріччя із Вашингтоном за цією проблематикою, на порядку денному стоїть питання про можливість посилення критики і тиску з боку ЄС щодо ракетної програми Ірану і діяльності зі дестабілізації Близького Сходу.

Країни ЄС продовжують розглядати угоду 2015 року як значний успіх міжнародної дипломатії останніх років. В той час як відмова від цієї домовленості може завдати удару як по іміджу країн ЄС, так і по спробам знайти вихід із протиріч навколо ядерної і ракетної програм КНДР. Як наслідок країни ЄС планують посилити контакти із Конгресом задля збереження угоди щодо ядерної програми Ірану.

Нагадаємо, 16 жовтня міністри закордонних справ Європейського союзу підтримали ядерну угоду з Іраном, заявивши, що угода працює і є ключовим елементом зусиль щодо нерозповсюдження ядерної зброї, таким чином ставши в опозицію до Дональда Трампа.

Раніше стало відомо, що Німеччина і Британія не виходитимуть з ядерної угоди з Іраном.

Водночас держсекретар США Рекс Тіллерсон розповів, що Вашингтон може укласти другу ядерну угоду щодо Ірану.

Як повідомлялось, президент США Дональд Трамп відмовився продовжувати сертифікацію міжнародної ядерної угоди з Іраном.

Президент Ірану Хасан Рухані заявив, що Іран продовжить виконувати умови багатонаціональної ядерної  угоди, незважаючи «на тиск з боку Сполучених Штатів».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: